INSTITUT CAPARRELLA Educació Lleida Lleida

Xerrada-Col·loqui: Imatge d’empresa en el sector de l’automòbil

15/03/2019

Els continguts de la jornada estan relacionats amb el Mòdul professional 08 “Tècniques de comunicació, empresa i atenció al client” CFGS d’Automoció.

La jornada va ser impartida per dos professionals del sector,  Sr. Josep Lluis Cadena, Director de Ràdio Lleida – Cadena SER i professor de Ràdio al Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisual de la UdL,  i pel Sr. Sr. Enric Lamolla, copropietari i CEO de l’empresa familiar Grup MIBEC que representa 11 marques:  FORD, MITSUBISHI, MAZDA, FIAT, FIAT PROFESSIONAL, JEEP , ALFA ROMEO, ABARTH, BMW, MINI i SSANGYONG.

Durant l’exposició del Sr Josep Lluis Cadena, ens va mostrar el ventall de possibilitats que existeix al voltant dels mitjans  i  les xarxes de comunicació per arribar a l’audiència,  va ampliar la informació de com es el mon de la radio, la gran desconeguda, amb les seves agències de noticies i la gestió com a mitja de comunicació. També es va parlar de la relació amb l’entorn empresarial i social, l’ús dels mitjans de comunicació com eina de difusió d’imatge d’empresa i màrqueting.   En el decurs de l’exposició es va poder copsar l’aportació realitzada pels mitjans de comunicació a traves dels professionals radiofònics en diferents visionats de vídeos publicitaris.

D’altra banda el Sr. Enric Lamolla va exposar l’evolució de l’empresa familiar, de com eren els Concessionari d’abans, com son els concessionari d’ara,  i cap on anem.

Durant l’explicació del procés de canvi empresarial, es va visionar diferents exemples publicitaris en els que va quedar identificada la transformació que ha sofert la comunicació i la imatge de l’empresa, per arribar al comprador final de vehicles.

Durant les exposicions es realitzar diferents intervencions, a mena de col·loqui-taula rodona, on l’alumnat i el professorat de la família professional de Transports i Manteniment de vehicles així com dels ensenyaments de FOL, varen poder realitzar preguntes i intercanviar impressions amb els ponents, al voltant dels temes tractats.

Josep Ramon Cabiscol

Professor Transport i Manteniment de vehicles