INSTITUT CAPARRELLA Educació Lleida Lleida

Madrid: Art, Història i Cultura

09/02/2024

L'alumnat de segon de batxillerat ha viscut una experiència educativa única a Madrid, on han tingut l'oportunitat de connectar amb la història, l'art i la cultura. La jornada va iniciar-se amb la descoberta de les impactants escultures d'Antonio López "El Dia i la Nit" i d'aquí van seguir un itinerari a peu que els va conduir pels indrets més icònics de la ciutat, com ara el Congrés dels Diputats, la Porta del Sol, el Palau Reial, el temple Debod, entre altres. 

A la tarda, la visita guiada al Museu del Prado va permetre a l'alumnat contemplar algunes de les obres mestres més reconegudes, com "Les Meninas" de Velázquez, "El jardín de las delicías" d'El Bosco i " Los fusilamientos del 3 de mayo" de Goya. Van concloure la jornada al Museu Reina Sofia, on l'alumnat va tenir l'oportunitat d'observar el "Gernika", la pintura que immortalitza el bombardeig de la ciutat basca durant la Guerra Civil Espanyola, que va inspirar a Pablo Picasso i que ha esdevingut un símbol universal, ja que serveix com a crit contra la barbàrie i l'horror de les guerres. 
Aquesta experiència aspira a despertar l'interès de l'alumnat per la història i l'art, fomentant una millor comprensió del patrimoni històric i cultural del nostre país.