INSTITUT CAPARRELLA Educació Lleida Lleida

Anti-bullying beach european contest 6-7-8 de setembre (Pescara)

17/09/2019

L’última fase del Anti-bullying Beach Golf European Contest es va organitzar a Pescara (Itàlia) del 6 al 8 de Setembre. Aquest projecte és un dels vuit projectes europeus que formen part de l’esdeveniment esportiu sense ànim de lucre del programa Erasmus+. Hi participaran 250 estudiants de 16 a 19 anys procedents de 15 països europeus diferents que competiran en una “competició sense fronteres” de Beach Golf. És un esport que s’adapta a tothom i es pot jugar en tot tipus de superfícies. Aquest projecte promou la lluita contra l’assetjament escolar a través de l’esport, intentant conscienciar i oferir una solució a aquest fenomen, lamentablement, contemporani.

La competició és l’última fase d’aquest projecte que s’ha desenvolupat al llarg del temps a través de diverses fases: 5 estudiants esportius de cadascun dels 15 països han vingut a Montesilvano (Itàlia) per participar en un curs de formació teòrica i pràctica sobre la lluita contra el bullying mitjançant Beach Golf. Durant aquest curs de formació, gràcies a la contribució dels psicòlegs i professionals del Beach Golf, els estudiants van poder comprendre plenament les diferents facetes d’aquest fenomen que involucren a molts alumnes. Quan van tornar a casa, aquests 5 estudiants de cada país van difondre els seus coneixements a un centre de secundària, on 10 alumnes de 1r de batxillerat van ser escollits per construir l’equip que competiria durant l’acte del Setembre. Per tant, ha estat un projecte llarg i complex, organitzat amb habilitat per la BGSA que organitza esdeveniments internacionals des de fa anys. Durant la competició, els estudiants han participat en diversos jocs individuals i en equip: els ha permès expressar la seva capacitat tant individualment en jocs particulars com amb el seu equip mitjançant enfrontaments. A més d’aquests jocs, es van obrir al públic algunes activitats especials amb increïbles premis per guanyar.

Va ser així una competició plena de sorpreses, girs i novetats inesperades que va concloure  amb l’acte de lliurament del premi el diumenge dia 8. Molts patrocinadors també han decidit donar suport a aquest projecte: de Monster a OnDisplay a Rustichella i Vibram. Així, els participants de tot Europa han tingut l'oportunitat de viure una experiència única i de gaudir de la càlida i especial acollida d'Itàlia. De fet, aquest esdeveniment també ha estat una oportunitat excepcional per al turisme: aquests tres dies de competició han tingut lloc a la costa de Pescara. Durant la competició també hi van haver nombrosos convidats que contribuirien al seu èxit.

Per acabar, aquesta competició és una gran oportunitat per a l’esport, l’entreteniment i la passió social que permetrà aprofundir en un tema delicat i complex, sensibilitzant la ciutadania i convidant-la a reaccionar. No és casualitat que el símbol d’aquest projecte sigui un camaleó: els dos ulls representen l’assetjament i la víctima, però també la capacitat d’adaptar-se, canviar, millorar-se. És un missatge d’esperança i voluntat de fer: aquest projecte és una crida a l’acció. I l’hem de recolzar.

Després de poder gaudir de les competicions, només podem dir:

 

QUIN ESPECTACLE !!!
>> VICTORIA DE FRANÇA AL CAMPIONAT DE GOLF PLATJA EUROPEA <<

El Anti-Bullying Beach Golf European Contest iniciat el divendres 6 de setembre va finalitzar el dia 8 de setembre. La competició va tenir lloc plenament a la platja del balneari de La Prora, a la zona central de Pescara (Itàlia). El guanyador és França, seguit d’Itàlia (medalla de plata) i Turquia (medalla de bronze). També hi havia puntuació individual i en aquest cas, els millors jugadors de tota la competició van ser el maltès Laurens Schulze-Doring seguit del belga Bachiri Jilali i l’holandès Joseph Saunders.

Va ser un esdeveniment completament internacional organitzat per el Beach Golf Sport Association, un esport nascut fa vint anys a Pescara gràcies a la idea d’un jove empresari d’aquesta regió, avui reconegut i encara president de la BGSA.

El seu nom és Mauro di Marco, apassionat per l'esport i el màrqueting, però sobretot un visionari que va entendre davant tothom que el golf també podia tenir èxit a la platja.

Així va començar a organitzar esdeveniments a la platja implicant al llarg dels anys tantes personalitats famoses del món de l'esport i l'entreteniment. Sens dubte, és l’únic a tot Europa que tracta sobre l’assetjament escolar i el golf.

En definitiva, Pescara va ser envaïda per un autèntic entusiasme internacional i europeu que durant gairebé una setmana ha dirigit l’atenció sobre l’esdeveniment i sobre molts grans futurs esportistes. Perquè, si és cert que la forma d’aquest esdeveniment ens va recordar el format dels “jocs sense fronteres” amb molt d’entreteniment i atracció per al gran públic que va venir a veure, també va donar espai a les habilitats tècniques dels participants. 

Nombrosos van ser els jocs especials que van tenir lloc durant la competició: des del Driving Contestque permet mostrar el poder físic dels atletes que van haver de colpejar les pilotes en la mesura del possible, fins al joc individual de The Wallen el qual tots els participants van poder competir contra els altres en una esgotadora competició on les habilitats atlètiques estaven al centre de l’atenció.

Durant els partits, la majoria de vegades els jugadors que perdien, o per dir-ho d’una manera millor, els que no han guanyat, van donar suport als equips que encara estaven en competició. Un bon exemple som nosaltres mateixos, l’equip que representava Espanya vam arribar a dues finals per equips i una semifinal individual. Gràcies al suport de Portugal, Lituània i Malta vam poder motivar-nos per tirar endavant ronda rere ronda. 

És esport? Per descomptat, ho és. Aquesta impressió s'ha confirmat durant l'acte de lliurament del premi davant de centenars d’espectadors. Aquesta cerimònia va tenir una festa a la piscina, plena d’abraçades i emocions perquè l’aventura s’acabava i els participants s’anaven fent l’idea per tornar als seus països.

L’assetjament escolar pot i s’ha de lluitar a través de l’esport. Una prova indiscutible és el Campionat Europeu de Beach Golf, durant el qual s’ha guanyat l’amistat i la cohesió.

França es va emportar el trofeu a casa, però tots hi vam guanyar, ja que les experiències viscudes durant aquest projecte són màgiques. Tots tindrem un espai per recordar sempre aquests dies competint, fent nous amics, explicant-nos històries de diferents cultures i sobretot, veient el respecte que ens tenim uns als altres.

Com a grup cohesionat que hem estat els 5 alumnes de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (Universitat de Lleida) i els 10 alumnes de l’Institut de la Caparrella (2n de batxillerat) volem donar les gràcies a tot el STAFF tècnic que hi va haver durant tot el projecte per la sincronització de tota l’organització, a més no volem deixar de banda tots els països que ens han acompanyat durant el projecte, ja que hem pogut establir grans amistats.

Itàlia, França, Portugal, Bèlgica, Holanda, Eslovènia, Grècia, Lituània, Malta, Romania, Croàcia, Bulgària i Turquia.

 

Equip Espanyol:

  • Monitors: Marc, Fede, Manel, Gerard i Oscar.
  • Alumnes: Emma, Anna, Judit, Adina, Clàudia, Johan, Pol, Blai, Andreu i Alex.