INSTITUT CAPARRELLA Educació Lleida Lleida

Alumnat d'Automoció s'entrena a Vilamalla per participar a l'Skill 49

21/10/2024

Aquests dos darrers dies, Daniel Rojas i Adrián Pinas, de primer del CFGS d'automoció i exalumnes del CFGM d'Electromecànica de Vehicles Industrials han participat en els entrenaments del CatSkills en l'habilitat 49 de Tecnologia del Vehicle Pesat que s'ha fet a les instal·lacions del Garatge Plana de Vilamalla (Figueres). L'alumnat de l'INS Caparrella ha assistit a l'entrenament organitzat per l'Institut Narcís Monturiol de Figueres acompanyat del professorat del centre, Jaume Mateo.

Les sessions han consistit en diferents cursos i píndoles formatives per facilitar un nivell equitatiu entre el jovent participant, promoure'n l'aprenentatge. D'una banda, se'ls han facilitat diferents píndoles formatives elaborades en vídeo per especialistes, fabricants, col·laboradors i professorat organitzador de l'Skill 49. El tècnic-formador de l'acadèmia de Daimler-Benz a Espanya els va posar al dia sobre els camions d'última generació. Alhora, van conèixer els sistemes de diagnosis de tractors agrícoles McCormick a càrrec de tècnics  del fabricant Texa; van entendre la diagnosi, comprovació de desgast i mesurament de cotes de la mà de l'empresa de reparació i reconstrucció de motors Molar Salleras i van aprendre com funciona la caixa de canvis robotitzada del camió/bus Opticruise de Scania a càrrec de l'equip Skill 49.

Ben segur que, no només s'han entrenat per participar en l'Skill 49, sinó que ha estat una experiència que no oblidaran.