INSTITUT CAPARRELLA Educació Lleida Lleida

Visita conjunta al Museu de les Matemàtiques de Catalunya i a la dessalinitzadora del Llobregat

27/01/2019

Abans de les festes de Nadal, el nostre alumnat de 3r d’ESO va visitar la dessalinitzadora del Llobregat, la instal·lació més gran d’Europa per a la producció d’aigua potable i el Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMCA). Aquest museu es troba a la planta superior del Museu Palau Mercader de Cornellà, un espai amb més de 300 m² on s’acullen exposicions i activitats de tot tipus i, permanentment la col·lecció “Experiències matemàtiques” on es troben jocs,
construccions i elements variats agrupats en diferents sales dedicades a la Geometria, als Miralls, al Càlcul i Estadística, a la Combinatòria i a la Cartografia.

Aquest Museu es regeix pel lema “prohibit no tocar” i justament va ser això el que ens va permetre gaudir d’aquesta disciplina d’una forma més lúdica i ens va ajudar a entendre continguts de manera més planera i intuïtiva. Així vam manipular mòduls de trencaclosques de polígons i poliedres, combinatòria, il·lusions òptiques, miralls i simetries, estadística i probabilitat o calidoscopis entre altres. També durant una hora més ens vam traslladar al parc de Can Mercader per poder fer la construcció col·lectiva de diferents cúpules de Leonardo.