INSTITUT CAPARRELLA Educació Lleida Lleida

4t d’ESO visita Cantàbria i el País Basc

23/06/2022

Heu estat mai a Cantàbria o el País Basc? Doncs nosaltres sí! L’alumnat de 4t d’ESO hem fet el Projecte de Recerca sobre alguns dels llocs més bonics de la costa nord d'Espanya des del 6 fins al 10 de juny.

Hem aprofitat per gaudir de la ciutat marinera de Santander, hem visitat bonics pobles com Potes, Comillas o Santillana del Mar (“que ni és santa ni té mar”, diuen…).

Tampoc hem descuidat la natura! Hem visitat la neocova d’Altamira. Hem pujat de Fuente Dé als Pics d’Europa en funicular, amb unes vistes de vertigen i un paisatge espectacular. Hem vist animals ferotges en estat semisalvatge a Cabárceno per terra i per aire (sí, per aire també: en telefèric!).

Al País Basc hem conegut de prop el centre històric de Bilbao, ple de botigues tradicionals i locals per fer uns “pintxos”. Ens hem deixat atrapar per l’aranya del Guggenheim, i per les obres de l’interior del museu també.

Hem visitat San Juan de Gaztelugatxe, ermita al capdamunt d’un illot dins el mar on vam accedir per una passarel·la de pedra des de la qual teníem unes vistes dels penya-segats que ens tallaven la respiració. Ja ens va quedar clar (de la ma d’alguna fan…) que havia estat escenari de Joc de Trons a la temporada 7, per si hi voleu fer un cop d’ull…

Entre trajecte i trajecte, visita i excursió, hem conviscut, hem après, hem estat units en algun moment complicat i, en definitiva, hem gaudit molt.